Video

Hieronder enkele video’s van VATUV en andere milieugroepen. Veel kijk- en luisterplezier.

Deurne luchthaven: 560 jobs

Als reactie op enkele  uitlatingen van Kris Peeters in de Gazet van Antwerpen maakte VATUV deze video. 560 jobs op het vliegveld van Deurne… maar je ziet  amper volk.

 

Uit de oude doos (1999 – 2003). De meeste filmpjes zijn gemaakt door Manuel Andre. Wij zijn hem eeuwig dankbaar.

Stampe Fly In 2002

Op 11 en 12 mei vond het jaarlijks evenement Stampe Fly In plaats. Dit filmpje toont aan wat het gevolg is als een zakenluchthaven wordt gedegradeerd tot een zandbank voor grote vliegende kinderen.

Berchem: trainingsvluchten boven scholen

In dit filmpje kan u zien hoe “stiltebehoevende” infrastructuren geteisterd worden door de vele trainingsvluchten. Deze wijk van Berchem telt trouwens verschillende scholen. De trainingsvluchten gebeuren niet alléén op zaterdag en zondagen, maar op  alle dagen van de week. Het zal uw buurt en uw kind maar wezen?

Geluidsoverlast Vremde-Boechout 2001

Dit filmpje werd gemaakt op 6 juli 2001 tussen 17u15 en 18u15 in de dorpskom van Vremde-Boechout. Zes lawaaierige vliegtuigbewegingen werden er geregistreerd. Studie houden te weinig rekening houdt met de werkelijke toestand. Bovendien wordt vaak vergeten dat 7% van de beroepsbevolking, nachtwerk verricht en zodoende tijdens de dag moet slapen.

Goederentrein versus vliegtuig

Dit filmpje werd gemaakt op 3 juli 2001 omstreeks 11u45 aan een spoorwegberm, in de nabijheid van de Deurnese luchthaven. Hierbij kun je het geluid van een goederentrein op nog geen 8 meter afstand vergelijken met dat van een vliegtuig op een hoogte van ongeveer 200 meter.