Air Antwerp: geen vluchten naar Londen…

De laatste berichten van Air Antwerp op Facebook en Twitter dateren al november 2020! De luchtvaartmaatschappij geeft voorlopig geen nieuwe datum voor een heropstart van de vluchten. Het toestel van Air Antwerp staat voor onderhoud in Zweden en blijft daar voorlopig om de kosten te drukken…

Luchtvaartnieuw van 7 mei 2021: “Het enige vliegtuig van KLM-dochter Air Antwerp, de Fokker 50 OO-VLS, is vrijdag naar het Zweedse Malmö gevlogen voor opslag. Omdat er nog altijd strenge reisrestricties gelden is er voorlopig geen zicht op het hervatten van de lijndienst Antwerpen – Londen City.

Dat de geleasde Fokker 50 terug naar de Zweedse eigenaar Amapola Flyg is gevlogen, leidde in België tot speculatie dat het einde nabij is voor Air Antwerp. Maar een woordvoerder van de maatschappij ontkent dat in een reactie tegenover Aviation24:

“In overleg met de eigenaar is besloten de Fokker in opslag te plaatsen in Malmö. Dit is nodig om de kosten zo laag mogelijk te houden. Er hoeft dan geen lijnonderhoud te worden uitgevoerd in Antwerpen. De OO-VLS blijft op het AOC van Air Antwerp en in het Belgische luchtvaartregister staan.” Ons lijkt Malmö een goede locatie om de vluchten te herstarten…  Oh ja het vliegveld van Malmö ligt ongeveer 28 km van de stad Malmö en 26 km van de stad Lund.