Weer naar de zon…

Hoera! De luchthavenlobby wrijft in haar handen: luchtvaartmaatschappij TUI vliegt opnieuw vanuit de luchthaven Deurne. Door de coronamaatregelen en het reisverbod was de maatschappij genoodzaakt om de vluchten vanuit Deurne stop te zetten.

Gazet van Antwerpen van woensdag 21 april 2021: “Na vijf maanden gedwongen stilstand – de coronacrisis, wat dacht je – vliegt touroperator TUI weer vanuit Antwerp Airport. Het eerste vliegtuig dat dinsdagmiddag de lucht in mocht, was een Embraer E-Jet met bestemming Malaga in Spanje. Aan boord: 95 passagiers op zoek naar zon, zee, rust en horeca. Ze konden niet snel genoeg vertrekken, net als het cabinepersoneel en de piloten. (…)

Uit het leven gegrepen…
De krant laat enkele passagiers aan het woord: “Diane heeft vorige week geboekt, maar had niet gezien dat Malaga code rood heeft. “Maar ge kunt een keer op restaurant en ge kunt iets drinken”, zegt Julien. “Bovendien heb ik mijn eerste dosis van Pfizer al gehad. Waarom zou ik niet vertrekken?” Diane heeft nog geen spuit gezien, maar voelt zich even onoverwinnelijk: “Ik doe veel yoga, dus ik ben heel immuun.” Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht weten er duidelijk niks van…

“Barbara en co hebben nog voor duizenden euro’s aan vouchers liggen van vluchten die de voorbije maanden niet hebben kunnen plaatsvinden. Ook Dirk Van Der Plancken (54) en zijn vrouw Daisy Manso Perez (56) uit Merksem vertrekken met zo’n voucher. “Na een triestige en donkere winter met een lange lockdown willen we zon, terrasjes en rust”, zegt Dirk, die een week verblijft in een appartement in Torremolinos. “Ik ben boekhouder en thuiswerken is verplicht. De quarantaine achteraf neem ik er graag bij.” Deurne is ongetwijfeld een zakenluchthaven…

En het personeel…
En ook het personeel kwam aan bod: “Zelf heeft Ellen de afgelopen maanden wel wat vluchten kunnen doen, maar ze heeft toch haar collega’s en haar passagiers gemist. “Stewardess zijn, is een aparte job. Dat heb ik de voorbije maanden nog eens beseft. Niet iedereen kan ’s avonds thuiskomen en zeggen dat hij even heen en weer naar Alicante geweest is.”

Kortom, virus of niet, op Deurne is het business as usual. Gesubsidieerde business weliswaar…