Recreatief vliegverkeer neemt toe

Omwille van coronavirus moesten de afgelopen maanden de commerciële vliegtuigen op de grond blijven staat, is het recreatief vliegverkeer enorm toegenomen. Dat zorgde voor buitengewone drukte voor de luchtverkeersleiders, vooral de regionale luchthavens.

Het Laatste Nieuws van dinsdag 16 juni 2020: “Op aandringen van de sector zijn recreatieve vluchten sinds half mei opnieuw toegelaten. “Sindsdien is er een opvallende stijging van dat soort vluchten op alle luchthavens. Op de regionale luchthavens maakten ze zelfs het overgrote deel van het verkeer uit”, aldus skeyes. “Bij momenten kreeg Antwerpen zo zelfs het meeste vluchten van alle luchthavens te verwerken.”

Vrije tijd
De oorzaak voor het toenemende recreatief verkeer ligt volgens skeyes voor de hand. “Piloten hadden tijdens de coronacrisis meer vrije tijd om hun hobby uit te oefenen. Bovendien kregen ze daar door het mooie weer ook veel gelegenheid toe”, zegt de luchtverkeersleider. “Door de stilstand van het commerciële luchtverkeer was het luchtruim daarnaast ook vaker beschikbaar voor hun vluchten.”

Dus Deurne luchthaven als hobby… Wanneer wordt daar eens paal en perk aangesteld?! In Deurne regeert de subsidiemaffia…