Woordvoerdster luchthaven Oostende & Deurne moet opstappen

Door de coronacrisis boeren de regionale luchthavens Oostende en Deurne minder goed. Door deze crisis werd de woordvoerster van beide vliegvelden de laan uitgestuurd.

De woordvoerster, mevrouw Vanessa Flamez, echtgenote van Brugs schepen Pablo Annys (SP.a), werkte twee jaar voor de luchthavens. Daarvoor was ze 4 jaar commercieel directeur van basketbalclub BC Oostende en daarvoor 7 jaar sales manager bij VOKA. Aan de Krant van West-Vlaanderen van 28 mei 2020 verklaarde ze: “Van tien weken corona en slechte cijfers word je niet vrolijk. Marketing is vitaal, maar wordt in deze omstandigheden al snel beschouwd als niet-essentieel. Natuurlijk kan marketing helpen om mensen weer aan het vliegen te krijgen. Maar de voorbije twee jaar is èn de communicatiestrategie èn de corporate branding uitgetekend. De continuïteit is gegarandeerd.”

Blijkbaar beschouwen de regionale luchthavens communicatie met de buitenwereld als “niet-essentieel“. De communicatie met de omwonenden stond sowieso al op een laag pitje. Hoog tijd dat ook de media oog leren hebben voor de belangen van de omwonenden van luchthavens. En of al die miljoenen subsidie goed of slecht zijn voor het milieu. Een klein beetje moed…