Eerste TUI-reisbureaus doen open op 9 juni

De reisbureaus van touroperator TUI openen vanaf 9 juni geleidelijk de deuren. Tegen 16 juni zullen alle 105 winkels weer klanten ontvangen, zo kondigde TUI zelf aan. Het Laatste Nieuws van dinsdag 2 juni 2020: “Volgens de toerismegroep neemt de vraag naar vakanties de jongste dagen snel toe, nu er vanuit een aantal belangrijke vakantielanden, zoals Frankrijk en Spanje, positieve signalen komen over reizen tijdens de zomervakantie.

“Mensen gaan weer nadenken over de grote vakantie die over enkele weken start, of ze kijken al vooruit naar een wintervakantie. Bij velen ontstaat opnieuw de nood aan contact met de vertrouwde TUI-shopmedewerker”, klinkt het. Bij die laatste kunnen de klanten ook terecht met vragen over omboekingen en dergelijke.

De TUI-reisbureaus zijn sinds 14 maart gesloten. (…) TUI annuleerde wegens het coronavirus eerder al alle vliegvakanties, citytrips en vluchten tot en met 18 juni. De auto- en dichtbijvakanties zijn geannuleerd tot en met 14 juni.”

In een ander artikel van vandaag 3 juni 2020 in dezelfde krant lezen we: “Reisgigant TUI en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. De concrete details zijn vertrouwelijk, maar TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en krijgt kredieten voor toekomstige bestellingen. De maatregelen gelden over een periode van twee jaar.

Verder is het leveringsschema van de 61 737 MAX-toestellen die TUI had besteld, herzien. (…) De 737 MAX wordt sinds vorig jaar wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes in korte tijd. Boeing werkt met luchtvaartautoriteiten aan een oplossing, maar zolang die er niet is blijven toestellen aan de grond.”

TUI MAX