Air Antwerp ziet ze vliegen…

De vluchten van Air Antwerp naar Londen zouden worden hervat op 4 mei. Nu zou de maatschappij hebben besloten om die datum te verschuiven naar 1 juni. En de luchtvaartmaatschappij zou rekening houden met nog verder uitstel…

Misschien dat de berichten van deze week er ook voor iets tussen zit. CityJet heeft faillissementsbescherming aangevraagd. De maatschappij lijdt al langer verlies en is door de coronacrisis diep in de financiële problemen gekomen. Cityjet is hoofdaandeelhouder (75%) van Air Antwerp.

De Tijd van 20 april 2020: “Het bedrijf zet de stap nu zijn vloot door de coronacrisis grotendeels aan de grond staat. Het bedrijf maakt al twee jaar op rij fors verlies en heeft volgens de Irish Times 500 miljoen euro schulden, maar rekent op een wederopstanding.

CityJet, dat vluchten uitvoert voor andere bedrijven, heeft ook 75 procent van Air Antwerp in handen. Die luchtvaartmaatschappij vliegt sinds september van Antwerpen naar London City. Toch verwacht Johan Maertens, CEO van de jonge luchtvaartmaatschappij, geen impact van de problemen bij zijn hoofdaandeelhouder.

‘CityJet herstructureert zijn schulden’, zegt Maertens” Geen vuiltje aan de lucht. “We maken ons geen zorgen” aldus Maertens. Schipholbaas Dick Benschop denkt op z’n vroegst in 2023 het aantal vluchten terug op het oude niveau zouden zijn. Misschien zijn ze iets realistischer in Nederland…