Deurne: minimumbezetting

Gisteren annuleerde TUI al haar vluchten vanaf maandag 23 maart tot en met donderdag 30 april. Eerder besliste de luchtvaartmaatschappij om alle pakketreizen in dezelfde periode te annuleren. De Gazet van Antwerpen laat weten dat de luchthaven van Deurne vanaf maandag vanaf overschakelt op een minimumbezetting.

Gazet van Antwerpen van vrijdag 20 maart 2020: “Terwijl de luchthaven van Charleroi intussen aankondigt vanaf woensdag de deuren te zullen sluiten, is dat voor de luchthaven van Deurne nog niet het geval. “Voorlopig is daar nog geen sprake van”, zegt luchthavencommandant Wim Verbist.”

“Al schakelen we vanaf maandag over op een minimumbezetting”, aldus Verbist. “Air Antwerp heeft vandaag hun laatste vluchten en ook TUI heeft aangekondigd vluchten te schrappen, tot 30 april.” Je zou voor minder cynisch worden.

De krant vervolgt: “De luchthaven krijgt op een normale dag 110 vliegbewegingen te verwerken. Nu zijn dat er een pak minder. “We hebben nog een aantal businessflights, maar niet veel meer. Trainingsvluchten en VFR-vluchten (op het zicht vliegen, red.) zijn officieel verboden. Blijven er over: vluchten op IFR (op instrumenten vliegen, red.), medische vluchten, politie, enzovoort.”

Op Antwerp Airport zelf werken in principe 550 mensen, waarvan 70 rechtstreeks voor de uitbater zelf. Door de minimumbezetting wordt dat aantal herleid tot een derde.” Misschien wordt het eens tijd om over het “nut” van deze toeristische luchthaven te praten. Wat ons betreft mogen de subsidies voor deze luchthaven mogen direct worden stopgezet.