CEO luchthaven wil met treintje spelen

Als we de media (Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws) moeten geloven was 2019 een “recordjaar” voor de Antwerpse luchthaven. Er was effectief een kleine stijging van het aantal passagiers: van 298 403 passagiers in 2018 naar 306 330 passagiers in 2019. De CEO moet zelf toegeven dat het om “een lichte groei van 2,6%” gaat…

Marcel Buelens, CEO van het vliegveld van Deurne is dan ook vol lof over onze politici. “Dank ook aan de RvB van de LOM, het stadsbestuur van groot Antwerpen voor de steun en de positieve benadering van het nieuwe kabinet Mobiliteit o.l.v. Minister Lydia Peeters.” Begrijpelijk dat mijnheer de CEO zo lief is: de Stad heeft nog een eis van 233.000 euro belastingen voor de luchthaven. Het vliegveld betaalt evenmin provinciebelasting…

ATV van 2 januari 2020: “Marcel Buelens zegt ook nog verder te blijven bouwen “zeker tot eind 2039 en waarschijnlijk nog daarna”. Hij sprak ook de hoop uit er een betere verbinding komt met het openbaar vervoer, zoals een station “en dat de trein niet langer voorbij de luchthaven van Antwerpen rijdt”. Een brandstichter die de brandweer belt… Il faut le faire… Als we de beelden uit Australië zien…