Vanaf paasvakantie dagelijks vanuit Deurne naar Malaga

In de Gazet van Antwerpen van 27 oktober 2019 lezen we: “TUI fly vliegt elke dag van Antwerpen naar Malaga”. Elke dag? Ook in de winter? Uitleg: “Langere zomerreizen boeten in aan succes”. Skiverlof in Malaga?

We lezen verder: “Luchtvaartmaatschappij TUI fly vliegt vanaf de paasvakantie van 2020 dagelijks naar Malaga. Het is de eerste keer dat Tui vanuit Antwerpen een dagelijkse vlucht inlegt naar een bestemming. Dat heeft alles te maken met een veranderend reispatroon.” Ach, het is maar vanaf de paasvakantie. Een detail. En hoelang? Volgens de krant gaat het om “het zomerprogramma van TUI fly.” Hoe rijm je dat met de “langere zomerreizen boeten in aan succes”. Niet te kritisch aub…

Het Laatste Nieuws is iets ernstiger en schrijft op 25 oktober 2019: “Het is de eerste keer dat de maatschappij vanop Antwerpen elke dag op een bestemming vliegt. Op Oostende wordt Murcia, in het zuidoosten van Spanje, als bestemming toegevoegd.”

En: “Voorts zal ze vanuit Oostende in juli en augustus rechtstreeks vliegen op zowel Tenerife als Gran Canaria. Tot nu toe werden die bestemmingen op de Canarische Eilanden meestal gecombineerd in één vlucht, zodat de vliegtuigen zeker vol zouden zitten. (…) TUI fly zal volgende zomer op 9 bestemmingen vliegen vanuit Antwerpen en op 22 vanop Oostende.”

“Op de West-Vlaamse luchthaven is TUI fly momenteel de enige passagiersmaatschappij. Of de Russische luchtvaartmaatschappij Pobeda in het voorjaar de route Oostende-Moskou zal heropstarten, is nog koffiedik kijken, zegt Vanessa Flamez, de woordvoerster van de luchthaven.”

TUI fly heeft niet meer of niet minder een monopoliepositie op de Vlaamse regionale luchthavens. Oostende nog meer dan Deurne hangt aan elkaar van de toeristische vluchten. Monocultuur is nog nooit voor iets goed gebleken…