TUI profiteert van faillissement Thomas Cook

De één zijn dood is de ander zijn brood. Touroperator & vliegmaatschappij TUI wil komende winter meer vliegtuigen inzetten om in te spelen op het faillissement van concurrent Thomas Cook… Het Nieuwsblad van 25 september 2019: “Het Duitse TUI rekent nu op een hogere vraag. Om die reden wordt gekeken of vliegtuigen die in het drukke zomerseizoen werden gehuurd langer kunnen worden vastgelegd. Dat zei topman Fritz Joussen in een interview met persbureau Bloomberg. De ondergang van Thomas Cook zorgt volgens hem voor “significante kansen” voor overgebleven aanbieders, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Binnen de verwachtingen

Toen Thomas Cook maandag de boeken neerlegde, waren 150.000 Britten op vakantie via Thomas Cook. (…)

Ook op de lange termijn verwacht TUI te kunnen profiteren van de neergang van Thomas Cook. De markt van pakketreizen in Europa is naar schatting 45 miljard euro waard.

Het zomerseizoen was voor TUI “binnen de verwachtingen“. Maar volgens de topman is de toerismesector nog niet helemaal hersteld, door de slabakkende economie, fluctuerende olieprijzen, onzekerheid rond de Brexit én veranderend consumentengedrag. Ook de warme zomers van de jongste jaren hebben een impact op het vakantiegedrag. Volgens Joussen leert het faillissement van Thomas Cook dat “alleen diegenen die zich aanpassen, succesvol zijn”.

Over de klimaatverandering zullen we maar zwijgen zeker. De omwonenden hebben sowieso niks te piepen. Deurne wordt het nieuwe Charleroi. Maar de politici van rechts weten van niets natuurlijk…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.