Klacht tegen directeur luchthaven Deurne

Het is niet de eerste keer dat de directeur van de Antwerpse luchthaven controverse oproept. Nu is het zijn uitspraak over het station van Brussel-Zuid. Volgens CEO Buelens heeft Antwerpen “wel een mooi station, maar als je in Brussel-Zuid toekomt, lijkt het meer op Kosovo dan hoofdstad Brussel”.  (Het Laatste Nieuws van 9 september 2019) Die uitspraak heeft hem nu een klacht opgeleverd bij Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

Het Nieuwsblad van 12 september 2019: “De uitspraak van Buelens is in het verkeerde keelgat geschoten bij de in Brussel gevestigde National Albanian European Council (NAEC). “Dit zijn racistische, xenofobe verklaringen die een volk stigmatiseren”, verklaarde voorzitter Ramadan Gjanaj. “Weet de heer Buelens wel dat de Albanese bevolking van Kosovo twintig jaar geleden een etnische zuivering heeft moeten ondergaan met moorden, verkrachtingen en deportaties? Dat veel steden en dorpen grotendeels vernietigd werden?”

(…) “Hoe kan iemand van een beursgenoteerde onderneming (de luchthaven van Antwerpen, nvdr.) zulke opmerkingen maken zonder daarvoor op het matje geroepen te worden? Wij wachten op een verontschuldiging.” Er werd een klacht ingediend bij Unia. Het centrum laat weten de klacht “zorgvuldig te bestuderen”.

Een driftkikker als CEO? Nee bedankt. Na Swissport Brussel en de luchthaven van Charleroi, lijkt stilaan de exit te wenken.

6 ReactiesGeef een reactie

 • Als ik mij niet vergis hebben jullie Marcel Buelens ooit ook is vergeleken met een lieftallig leider. Weten jullie nog??? Een zekere Kim Jung un dacht ik mij te herinneren 😉

   • De link met de persoon bleek toch duidelijk. Je kan de verpakking proberen mooi te maken, maar de inhoud, letterlijk als tussen de regels was toch veelzeggend.

    Maar ik bied mijn verontschuldigingen aan. Jullie hebben altijd gelijk

 • Of neen, nu heb ik misschien toch gelijk. Stond er geen foto van Marcel naast die van Kim? En werd er ook niet gezegd dat zijn “grove leugens en uitspraken” deden denken aan een zekere dictator Kim Jung un? Niet mijn woorden he. Die van jullie 😉

  • Dit is de inhoud van het artikel: “We zijn 3 januari 2018 en nog altijd heeft de Antwerpse luchthaven bij monde van de heer Marcel Buelens geen statistieken vrijgegeven voor het jaar 2017. We stellen vast dat sinds de vernieuwing van de webstek van de luchthaven Antwerpen in de loop van augustus 2017 de gedetailleerde trafiekgegevens niet meer voorhanden zijn, zodat de burger geen zicht meer heeft op het aantal passagiers en aantal bewegingen per soort beweging (lijnvluchten, chartervluchten, trainingsvluchten, lokale vluchten, “zakenvluchten”,….)”

   Naast het achterhouden en vervalsen van statistieken zien we de grote leider regelmatig beloftes doen die hij natuurlijk niet of nooit kan waar maken. Tellen we daar zijn autoritaire leiderschapsstijl bij, dan begrijp je het wel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.