Flybe verdwijnt uit Deurne

Het vliegveld van Deurne loopt verder leeg. Flybe vliegt vanaf 1 september niet meer naar London Southend. Tegenvallende resultaten zouden de reden zijn. De maatschappij doet het ook niet zo bijster goed… Feit is Deurne daarmee zijn verbinding met de Britse hoofdstad verliest.

Het Laatste Nieuws van 4 juli 2019: “Flybe ving na het faillissement van VLM in augustus vorig jaar een deel van het verlies aan passagiers naar Londen op. Flybe kwam begin dit jaar in handen van een groep van drie investeerders: Virgin Atlantic, Cyrus Capital en Stobart. Zij hebben nu hun rekening gemaakt. De route Antwerpen-London Southend (aan de monding van de Thames) beantwoordt niet aan de verwachtingen. (…)

Flybe vliegt zesmaal per week. Volgens Vanessa Flamez is het daardoor niet eenvoudig om voldoende zakenmensen te overtuigen. “En al zeker niet als je dagelijks om 14 uur opstijgt. Dat is geen goed moment. Hoe dan ook, we werken nu hard om de route in stand te houden nĂ¡ augustus. Londen is altijd een zeer belangrijke bestemming geweest vanuit Antwerpen. We hopen dat onze gesprekken met andere maatschappijen succes hebben.”

Minder passagiers
Intussen zijn ook de cijfers van het eerste semester (januari-juni) bekend. Antwerp Airport staat op verlies met 14 procent minder passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal passagiers daalde van 153.128 naar 132.073. (…)

Maar het wordt beter. Dat zeggen ze al veertig jaar…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.