Provincie houdt vast aan “fiscaal geheim” …

Na een interpellatie van oppositiepartij Groen kwam donderdag de discussie over de luchthaven van Deurne weer aan bod. De provincie blijft erbij niets over de belasting te kunnen zeggen vanwege “fiscaal geheim”. Moet er nog zand zijn?!

Gazet van Antwerpen van 28 juni 2019: “Al even is er kritiek op de luchthaven van Deurne, die volgens tegenstanders te weinig belastingen betaalt, zowel aan de stad als aan de provincie. Gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V) had eerder al aangegeven dat de luchthaven de taksen betaald had, maar die uitleg volstond voor oppositiepartij Groen niet. (…)

Caluwé liet becijferen dat ongeveer 55 op de luchthaven gevestigde belastingplichtingen (bedrijven, …) voor meer dan 1 miljoen vierkante meter door de provincie worden belast, goed voor een globaal bedrag van 38.000 euro. Dat bedrag is veeleer laag, onder meer doordat lagere tarieven gelden voor landbouwgrond en vrijstellingen voor kleine bedrijfjes, vzw’s en openbare diensten.

Op de centrale vraag of de luchthaven haar deel betaald had, bleef men erbij dat daar niet op kan worden geantwoord vanwege een fiscale geheimhoudingsplicht, en bijbehorende strafrechtelijke inbreuken voor wie de regels overtreedt.” Twee regels: één voor alle Belgen en één voor het vliegveld van Deurne. Sluiten die handel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.