Laatste Nieuws: luchhaven kruipt uit dal …

De krant Het Laatste Nieuws van maandag 17 juni 2019 heeft als titel: “Antwerpse luchthaven kruipt uit dal, maar blijft nog onder niveau vorig jaar”. Het Laatste Nieuws merkt zelf op dat: “Met 27.817 passagiers was mei de beste maand van 2019 tot nu toe voor de luchthaven in Deurne. Maar de cijfers blijven wel 13 procent onder die van mei vorig jaar.”

De luchthaven aan het woord: “De TUI-vluchten vanuit Antwerpen naar zuidelijke vakantieoorden zitten zeer goed vol. Alleen zit Antwerp Airport met het probleem dat het opdoeken van VLM in augustus 2018 nog steeds doorweegt in de maand-op-maand cijfers. In mei 2018 werden 32.129 passagiers geteld, de voorbije mei waren dat er 27.817. “Door het faillissement van VLM verloren we veel capaciteit”, zegt Marcel Buelens, topman van de luchthaven. “We zijn het gat aan het dichten. De cijfers voor juni zien er voorlopig goed uit. We kruipen uit het dal.

Op grond van cijfers voor twee weken(!) in juni, besluit de topman dat de luchthaven uit het dal kruipt. Het zullen straffe cijfers moeten zijn voor juni… Als het vliegveld acht maanden na elkaar slechte cijfers moet optekenen, dan kan een echte revival wel nog even op zich laten wachten. Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven. Marcelleke moet z’n moto eens aanpassen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.