En de overlast voor de omwonenden…

Een van de onderbelichte aspecten van de luchthaven van Deurne is de hinder en overlast die deze laatste altijd opnieuw veroorzaakt.¬† In mei kregen we deze melding door: “Om 6:36 worden we gewekt door luide knallen om de vogels van de startbaan te jagen. Enkele minuten later gehuil en gedaver van jetmotoren om dan helemaal wakker te worden. Wij hebben de indruk dat te vluchten vroeger en vroeger vertrekken.

Dat was vorige maand. In juni kregen twee gelijkaardige klachten binnen over draaiende motoren. “Vanaf deze ochtend worden wij geconfronteerd met een niet aflatende reeks geweerschoten afkomstig van de luchthaven. In het lijstje van mogelijke klachten vind je dit niet terug.
De mogelijke overlast van vogels is het directe gevolg van hun graslandbeheer, elke twee maand wordt het volledige plein ondergespoten met beer. Dit type overbemest grasland trekt kraaien, meeuwen en ganzen aan. Tot op heden blijft de luchthaven doof voor onze vraag om een eind te stellen aan het schieten en aan het opvoeren van drijfmest.”

We kunnen dit als Vatuv alleen maar beamen. De lawaai- en geurhinder zijn soms om de muren op te lopen. In plaats van geld te verkwanselen aan mooie praatjes, zou men beter iets doen voor het milieu en de omwonenden.

1 CommentaarGeef een reactie

  • Vandaag zondag 06u30. Iedereen klaarwakker door het gebulder van een opstijgend vliegtuig. Is daar nu echt niets aan te doen dat zelfs in het weekend onze rust niet gegund is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.