Stop met subsidies voor deze bodemloze put!

Ook de kranten is het niet ontgaan dat er actie werd gevoerd aan de Antwerpse luchthaven. De Gazet van Antwerpen heeft het over “Mensenketting aan luchthaven Deurne: ‘Stop met subsidies voor deze bodemloze put'”. Het Nieuwsblad van zijn kant kopt “Stop met subsidies voor deze bodemloze put”. De artikels zitten voor de lezers spijtig genoeg achter de betaalmuur. Een beetje vreemd als je het ons vraagt…

Ook Het Laatse Nieuws van 11 mei 2019 is van de partij: “Burgerplatvorm Vliegerplein heeft zaterdag actiegevoerd aan de luchthaven van Deurne. (…) De actievoerders bliezen zaterdagochtend verzamelen aan het Vosplein in Borgerhout. Van daaruit trokken ze met protestbordjes naar de luchthaven van Deurne, waar ze een menselijke ketting vormden. Onder de manifestanten zagen we ook een aantal lokale (linkse) politici zoals Ingrid Pira (Groen) en Bogdan Vanden Berghe (Groen).

Burgerplatform Vliegerplein zegt: sluit Deurne en maak er een park van met groene kmo’s en woningen. Ze vinden het onaanvaardbaar dat Vlaanderen jaarlijks een paar miljoen betaalt voor het veiligheidspersoneel en dat de uitbater, de Franse multinational Egis, slechts 250.000 euro concessiegeld betaalt.

“Een peulschil. Dat is zo ongeveer de huur van een handelspand op de Meir”, aldus Piet De Roeck van Vliegerplein. “Zeker als je weet dat de luchthaven met 188 hectare 115 miljoen euro waard is en niet genoeg omzet draait om winst te maken. Zonder de subsidies van de Vlaamse regering was de luchthaven van Deurne dus al lang failliet. (…)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.