Ryanair: vliegtickets voor minder dan 5 euro

Ryanair biedt vliegtickets naar tientallen bestemmingen aan voor echte spotprijzen. Voor de goedkoopste vlucht, van België naar Praag, betaal je 5 euro. En je kan voor tientallen bestemmingen tickets boeken aan super lage prijzen. Het Laatste Nieuws van 19 april 2019: “De aanbiedingen, naar aanleiding van Pasen, hebben betrekking op vluchten in mei. “De algemene voorwaarden zijn van toepassing, de tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid”, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Vanochtend omstreeks 7 uur kon je vanuit Charleroi voor 9,99 euro vluchten boeken naar onder meer Barcelona, Bordeaux, Bratislava, Carcassonne, Glasgow, Kopenhagen, La Rochelle, Manchester, Perugia, Stockholm, Verona, Warschau en Zaragoza. Voor prijzen vanaf 12,99 euro zijn er naar Boedapest, Milaan, Pisa, Santander en nog vele andere zuiderse bestemmingen.

Vanuit Zaventem vlieg je voor 12,99 euronaar Barcelona, Milaan en Berlijn. Voor 17,99 euro bereik je steden als Madrid, Palma en Porto. Hier staat een overzicht van alle prijzen. (…)

Test-Aankoop

Ryanair kreeg deze week nog zware kritiek van Test-Aankoop, nadat het een ‘babytarief’ van 25 euro invoerde. Een toeslag van 25 euro per traject voor een kind onder de 24 maanden dat meereist op de schoot van zijn ouders. 

Kritiek

De grote kortingsactie voor Pasen van Ryanair schiet Greenpeace in het verkeerde keelgat. “Totaal onverantwoord”, reageert de milieuorganisatie. Door kortingen als die van Ryanair, blijven consumenten voor relatief korte afstanden vliegen. Dat terwijl de luchtvaart een van de meest vervuilende transportsectoren is. “Dankzij dit soort acties vliegen we richting klimaatchaos”, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.