Slechtste kwartaal in 4 jaar, maar minister Weyts blijft positief…

De luchthaven Deurne heeft in het eerste kwartaal bijna een kwart minder passagiers vervoerd dan het jaar voordien. Het slechtste resultaat in vier jaar, na nóg een dalend kwartaal, is volgens de Gazet van Antwerpen voor minister Ben Weyts echter geen reden om aan de luchthaven te twijfelen… “In maart heeft de Antwerpse luchthaven 17.433 passagiers vervoerd, op één jaar een fikse duik van 28%. In het hele kwartaal werden 48.300 passagiers vervoerd (-23,1%).”

Ook krant Het Laatste Nieuws probeert de slechte cijfers weg te masseren… “Nieuwe vluchten van lagekostenmaatschappij TUI naar Tunesië en Polen en hogere frequenties naar Spaanse bestemmingen moeten de negatieve trend helpen keren.”

“Marcel Buelens, topman van de luchthaven van Antwerpen en Oostende, is er altijd rustig bij gebleven. Hij voorspelt al sinds begin dit jaar een gunstige ommekeer vanaf april. Zo vertrok gisteren van op Deurne de eerste TUI-vlucht naar Lublin (Polen), een stad in het oosten van dat land.”

Ze besparen u de rest van de propaganda. We kunnen het nog moeilijk anders noemen. Subsidies voor lagekostenmaatschappijen die het milieu om zeep helpen. Mooi anti-klimaatbeleid van Vlaams minister Weyts.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.