Torenhoge boete voor Ryanair

De mededingingsautoriteit AGCM donderdag een boete opgelegd van 3 miljoen euro aan Ryanair en 1 miljoen euro aan Wizz Air, wegens hun foute beleid rond handbagage. Concurrentie-autoriteit AGCM is van oordeel dat handbagage in de standaard ticketprijs is vervat.

Afbeelding van fak1911 op Pixabay

Het Laatste Nieuws van 21 februari 2019: “Beide lagekostenluchtvaartmaatschappijen voerden op 1 november nieuwe regels in waardoor passagiers als gratis handbagage slechts één kleine tas mogen meenemen die onder de stoel moet passen. Voor grotere stukken, zoals rolkoffers, moet worden bijbetaald.

“Het vragen van een toeslag voor een essentieel element misleidt consumenten in verband met de eigenlijke prijs van het ticket en bemoeilijkt het vergelijken met prijzen van andere maatschappijen”, stelde AGCM eerder al.

Nu ze klaar is met haar onderzoek, stelt de mededingingsautoriteit dat het Ierse Ryanair en Hongaarse Wizz Air de regels wel degelijk overtreden door “niet-transparante” prijsverhogingen door te voeren.”

De boete kwam er na een klacht van de Italiaanse consumentenorganisatie Altro Consumo. Ook Test-Aankoop zal Ryanair nu aanmanen om het bagagebeleid in België / Europa te herzien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.