Rotmaand voor Antwerp Airport…

De Gazet van Antwerpen heeft vandaag weinig lovende woorden voor de luchthaven in Deurne. “Slechtste maand voor Antwerp Airport in bijna vier jaar” kopt de krant. Zit het slechte weer er voor iets tussen?

Samengevat: het vliegveld van Deurne heeft in januari 15.454 passagiers vervoerd. Dat is bijna 16% minder dan in januari vorig jaar, maar het is ook het laagste aantal per maand sinds maart 2015. Oei, dat komt hard aan…

“Vorige maand was er nog gejuich op de luchthaven van Deurne te horen. Er werd een absoluut record van 298.403 passagiers opgetekend. Het record werd evenwel overschaduwd door het wegvallen van VLM, dat op het einde van de zomer in vereffening ging na tegenvallende passagiersaantallen. (…)

Maar sinds het faillissement (van VLM) nemen de passagiersaantallen in Deurne een duik. In de laatste drie maanden van 2018 werden ruim 10% minder passagiers geteld dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

En ook januari was een uiterst kalme maand voor Antwerp Airport. Er werden 15.464 passagiers geteld, net geen 16% minder dan in 2017, toen er nog 18.404 passagiers over het tarmac wandelden. Een dergelijke grote terugval zag de luchthaven niet meer sinds april 2017. Het is zelfs het laagste aantal passagiers per maand sinds maart 2015, toen 10.951 passagiers voor een vlucht via Deurne kozen.”

Toch is dit niet het ergste. Veel erger vinden wedat de zakenluchthaven is veranderd in een toeristenluchthaven, met alle nadelen vandien. Met Egis en TUI wordt het ook een duopolie. En een CEO die naar niets en niemand wil luisteren…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.