Deurne: 16 procent minder passagiers

Het vliegveld van Deurne telde in januari 15.464 passagiers. Zestien procent minder dan in januari 2018. Volgens CEO Marcel Buelens is er weerom géén probleem. Het faillissement van VLM wordt er bijgesleurd en in april beginnen de toeristische vluchten volop te draaien.

Het Laatste Nieuws van dinsdag 5 februari 2019: “Na een recordjaar met net geen 300.000 passagiers is 2019 nogal kalm begonnen op Antwerp Airport. Maar Marcel Buelens maakt zich geen zorgen over de terugval met drieduizend passagiers in januari. “Een jaar geleden vloog VLM nog. Eigenlijk valt het verlies dan nog mee. De TUI-vluchten naar Zuid-Europa zitten voller dan ooit. We zullen nog een paar maanden achteruitgaan.

In april komen er vluchten bij. TUI start dan de routes naar Tanger (Marokko), Enfidha (Tunesië) en Lublin (Polen). Verbindingen waar de respectieve gemeenschappen in ons land zelf om hebben gevraagd. Daarnaast verhoogt TUI de frequentie op bestemmingen als Alicante en Ibiza. Bepaalde vliegtuigen zullen nog enkel vanuit Antwerpen vertrekken en niet meer vanuit Oostende.”

Brexit
Hij hoopt binnenkort ook te weten wat er met maatschappij Flybe zal gebeuren. Er is immers een overname op til. Onder meer Virgin Atlantic had zich aangediend. “Flybe vliegt nu van Antwerpen naar London Southend. Mogelijk verdwijnt die route. Door de nakende Brexit ga ik ervan uit dat er niet veel gaat gebeuren”, verwacht Buelens. Anders gesteld: de kans dat er vanuit Antwerpen nieuwe routes naar Groot-Brittannië worden geopend, is zeer klein.”

We vatten samen: er zijn NOOIT problemen op de luchthaven van Deurne. De komende maanden zullen er minder passagiers zijn. Geen probleem in april beginnen de toeristische vluchten en de vluchten naar Marokko en Polen. Ook pakken we een paar vluchten van Oostende af. En de subsidies… laat maar komen. Of hoe de politiek van rechts de vervuiling met plezier subsidieert.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.