Met ‘n privéjet naar Ibiza…

Het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd is gisteravond gestart. Voor de huwelijken, waren er eerst de vrijgezellenfeesten. Die van Jolien stak er bovenuit: zij werd door haar vriendinnen verrast met een trip met privéjet naar Ibiza… Maar wat kost zo’n luxueus trip nu eigenlijk?

Het Nieuwsblad van dinsdag 29 januari 2019: “(…) Wat kost zo’n reis per privévliegtuig nu eigenlijk? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, klinkt het bij Fly Aeolus, dat vluchten met kleine privéjets aanbiedt. Zo is het toestel waarmee je reist van invloed op de prijs, maar ook hoe lang je wegblijft en de afstand van de vlucht.

Jolien vertrok met een zestal vriendinnen op reis naar Ibiza. Voor een lang weekend vanaf de luchthaven van Deurne rekent Fly Aeolus 17.640 euro, meldt Vincent Wigmans. Je vliegt dan met een Cessna Citation Mustang, een jet gemaakt voor korte tot middellange afstand.

Global Aviation geeft een gelijkaardige prijs als indicatie. “Voor een weekend met een kleinere privéjet vanaf Antwerpen, Brussel of Oostende naar Ibiza moet je rekenen op 15.000 tot 18.000 euro.” Voor een dag op en neer betaal je 13.000 tot 15.000 euro. (…)

Champagne en stewardess

Voor de vlucht naar Ibiza krijgen we aan boord bij Fly Aeolus een “standaard catering”, een lunch en drinken. Geen champagne. Voor een meerprijs is dat wel beschikbaar. In de prijs zitten bovendien de kosten voor de crew (twee piloten), de verzekering van de passagiers en alle luchthavenbelastingen en toeslagen. “En je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer je vertrekt en waar je landt”, aldus Wigmans.

(…) De kijker van Blind Getrouwd is duidelijk geïnspireerd door het vrijgezellenfeest van Jolien, stelt Wigmans nog. “Door de uitzending van gisteravond hebben wij al meer dan 300 prijsaanvragen gehad voor vluchten naar Ibiza.” We vrezen het ergste…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.