Sportvliegtuigje crasht naast landingsbaan

Dinsdagmorgen vond er op de luchthaven van Deurne een ongeval plaats met een Piper Warrior van de vliegschool BAFA. Het toestel kwam naast de baan terecht. Gelukkig werd nienmand gewond. Het Nieuwsblad van 28 augustus 2018: “De leerling-pilote die het vliegtuigje bestuurde, raakte niet gewond. Het vliegtuig is beschadigd en ligt naast de landingsbaan. (…) Het noodplan van de luchthaven van Deurne is in werking getreden.

De luchthavenbrandweer is ter plaatse en het vliegtuigje zal nu zo snel mogelijk worden weggesleept. Ondertussen is een vlucht naar Londen uitgesteld. Een vlucht vanuit M√ľnchen die in Deurne moet landen, zal mogelijk moeten wachten of uitwijken. “We proberen de hinder te beperken”, zegt luchthavencommandant Wim Verbist.

Wat er juist is misgelopen is nog niet duidelijk. “Het toestel is te snel binnengekomen, maar het landingsgestel was wel uitgeklapt”, aldus Verbist. De piloot in opleiding zou ook melding hebben gemaakt van rook in de cockpit. Kwatongen beweren dat er al eerder problemen waren met het toestel…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.