VLM schrapt meeste lijnen vanuit luchthaven Deurne

Na donkere wolken, donderslag bij heldere hemel nu dit: VLM zet het mes in het aantal vluchten vanop de luchthaven van Deurne. VLM zal enkel nog naar Londen en Zürich vliegen.

Vandaag vliegt SHS Aviation, het moederbedrijf van VLM, vanuit Deurne nog naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock, maar die verbindingen worden in de loop van de komende weken stopgezet. Alleen de verbindingen naar London City Airport en Zürich blijven bestaan. Het bedrijf wil meer focussen op private en chartervluchten, meldde VLM in een persbericht dat gisteren verspreid werd. Ook de eerder aangekondigde nieuwe verbinding naar Manchester vanuit Deurne en Oostende wordt uitgesteld.

Trends van 6 juli 2018: “Het gaat vooral over zakenvluchten en het aantal boekingen in september en daarna was zeer beperkt”, zegt Panneels maandag. De beslissing om zeven van de negen lijnvluchten te schrappen komt er na een interne evaluatie.

Eind juli raakte al bekend dat de lijnvluchten naar Birmingham vanaf 10 augustus tijdelijk zouden worden geschrapt door een te laag aantal boekingen.

“De vraag naar chartervluchten is groot maar aan die vraag kon door de lijnvluchten niet worden voldaan”, verduidelijkt Panneels. VLM zal alvast één toestel met vaste bemanning inzetten voor luchtvervoer op maat, in samenwerking met maatschappij The Aviation Factory.

“Terzelfdertijd zal er ook een vlootreductie worden doorgevoerd”, zegt de nieuwe VLM-CEO Johan Maertens. “Het is geen geheim dat we al geruime tijd bezig zijn met de voorbereiding van de vervanging van de Fokker 50-toestellen. De verwachte ingebruikname van de nieuwe vliegtuigen is voorzien in de tweede helft van 2019”, aldus Maertens.(…)

En daarmee wordt Deurne stilaan TUI luchthaven. Een luchthaven die teert op toeristische vluchten en … subsidies.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.