Staking Ryanair: veel vluchten geschrapt in Charlerloi

Door de staking van de piloten zal Ryanair vrijdag niet minder dan 82 vluchten schrappen op de luchthaven van Charleroi. Hierdoor zijn zowat 13.940 passagiers getroffen, wat overeenkomt met 70 procent van de normale trafiek van Ryanair op Charleroi. Het Nieuwsblad van 7 augustus 2018: “(…) Het gaat om 41 vertrekkende en 41 aankomende vluchten”, aldus de woordvoerder van de luchthaven.

Omwille van de staking kondigde Ryanair aan dat het vrijdag 104 vluchten schrapt van en naar België. De maatschappij vliegt ook op Brussels Airport.

Een verzoeningspoging met de vakbonden leverde maandag niets op, waardoor de staking vrijdag zal plaatsvinden. Ook in enkele andere Europese landen zal er dan een staking zijn. Bovendien was er op 25 en 26 juli al een staking van het cabinepersoneel van Ryanair in verschillende Europese landen, waaronder België. Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de Ierse lagekostenmaatschappij, in een strijd om meer syndicale inspraak bij het luchtvaartbedrijf.”

Als dat maar goed komt…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.