Topzomer voor luchthaven, maar donkere wolken dreigen…

Volgens het Laatste Nieuws van 2 augustus 2018 beleeft de luchthaven van Deurne een topzomer. “Antwerp Airport heeft een uitstekende maand juli achter de rug. De luchthaven van Deurne telde 33.912 passagiers. Een recordmaand en liefst 26 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.” (…)

Zuiden
Antwerp Airport pakte begin juli ook al uit met uitstekende halfjaarcijfers. In de eerste zes maanden van 2018 kreeg de luchthaven ruim 153.000 passagiers over de vloer, zo’n 22.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar en dus een stijging van 16,2 procent.

Heel verbazend waren de goede cijfers voor Antwerp Airport niet. De vluchten van maatschappij TUI naar zuiderse vakantieoorden zitten nog voller dan vorig jaar en er kwamen vooral dankzij het herrezen VLM Airlines bestemmingen bij. ”

Ingrid Pira: “Minister Weyts talmt met luchthaven Deurne”

Een ander geluid horen we van Ingrid Pira in de Gazet van Antwerpen van dezelfde dag. “”Vlaams Parlementslid Ingrid Pira (Groen) heeft kritiek op Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in het subsidiedossier over de luchthaven van Deurne. “De minister treuzelt om het dossier in te dienen bij Europa omdat hij schrik heeft dat de Vlaamse staatssteun aan de luchthaven als onterecht zal worden bestempeld”, zegt Pira.

“Niet in het minst omdat Europa een afstand van honderd kilometer tussen luchthavens als “redelijk” beschouwt. De luchthaven van Deurne ligt op 35 kilometer van Zaventem en op 80 kilometer van Eindhoven.” Weyts zegt dat hij het dossier via een “procedure van pre-notificatie” heeft aangemeld. “Dat duurt, maar we verkiezen een dossier dat volledig werd doorgesproken.” Hoe zal de luchthavan zich hieruit liegen?!

7 ReactiesGeef een reactie

  • Moeten ze dat dan voor elk Europees land gaan toepassen of is het voldoende dat dit enkel voor Deurne van toepassing onder het motto “alles mag maar niet in mijne hof”

    En ik denk dat er velen het met mij eens zijn dat Pira haar aanpak ook niet de beste is. Mortsel is een constante file geworden.

  • Het is een Europese regel, dus geldt die regel in heel Europa. Vlaanderen/België zijn onderdeel van Europa, dus ja die regel telt dus ook voor Deurne. Maar misschien wil u Brussels Airport sluiten?

    • Nee absoluut niet maar blijkbaar wordt er hier op deze blog enkel vanuit Deurne “gerekend” ivm eigen belang. Ik lees ook maar enkel hetgeen ik lees he, ben maar een simpele belg

      • In Brussel werkt het spreidingsplan niet echt dus misschien die Europese regel laten vallen en overal in Europa de vluchten verdelen onder de verschillende luchthavens binnen elk land.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.