Ryanair schrapt 104 vluchten van en naar ons land wegens staking

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair schrapt op 10 augustus 2018, 104 vluchten van en naar ons land. Ze doet dat nadat de christelijke vakbond CNE en de Belgian Cockpit Association (BeCa) eerder deze week een staking van de piloten aankondigden. Dat heeft Ryanair vrijdag gemeld.

Het Nieuwsblad van vrijdag 3 augustus 2018: “Ryanair geeft aan dat de getroffen klanten op de hoogte zijn gebracht via e-mail/sms en overgeboekt worden naar een andere Ryanair-vlucht (of hun geld terugkrijgen). “We verontschuldigen ons bij onze klanten voor de hinder door deze stakingen”, klinkt het. (…)

Niet eerste staking

Ook eind juli was er al een staking bij Ryanair. Woensdag 25 en donderdag 26 juli werd het werk neergelegd. Dat was zowel bij het Belgisch personeel als bij personeel uit andere Europese landen het geval. Zo’n 600 vluchten moesten door de staking geannuleerd worden. Dat had gevolgen voor zowat 50.000 reizigers. Ryanair telt 700 personeelsleden in België, van wie er 600 op de luchthaven van Charleroi werken.

De personeelsleden van lowcostluchtvaartmaatschappij Ryanair staken voor betere arbeidsvoorwaarden en een erkenning van de vakbond. Onder meer in Zweden zal op 10 augustus ook gestaakt worden.

Spaanse klacht

Vrijdag raakte ook bekend dat de Spaanse pilotenvakbond SEPLA een klacht heeft ingediend tegen Ryanair, wegens ‘onregelmatigheden’ in de contracten van zijn Spaanse piloten. (…)

De vakbonden eisen dat Ryanair de wetgeving toepast van het land waarin het actief is, terwijl het bedrijf enkel de Ierse wetgeving wil toepassen. Ze verwijten Ryanair “op de limiet van de legaliteit” te werken en voor “oneerlijke concurrentie” te zorgen. Ryanair wilde vrijdag niet reageren op de klacht.” Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.