Cabinepersoneel van Ryanair staakt op 25 en 26 juli

Vakbonden uit vier Europese landen, waaronder België, lanceren een staking bij de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. De stewardessen en stewards uit België, Portugal en Spanje staken op 25 en 26 juli, Italië doet ook mee op 25 juli. De hinder zal waarschijnlijk vrij groot zijn… Het Nieuwsblad van 5 juli 2018: “(…) Volgens de christelijke vakbond LBC-NVK zullen in België minstens 110 vluchten geschrapt worden. Zeker 19.800 reizigers zien hun vakantieplan in het water vallen.

Zal mijn vlucht geschrapt worden?

Dat is koffiedik kijken. Ryanair heeft op dit moment nog geen lijst van geannuleerde vluchten. De vakbonden spreken wel al van minstens 110 geschrapte vliegreizen in België. Op een vlucht van Ryanair zitten gemiddeld 180 personen. Minstens 19.800 reizigers zouden dus getroffen kunnen worden.

Zal ik mijn vlucht dan maar omboeken?

“Ik zou het ticket nog niet annuleren”, zegt Kevin ­Lamers van vlucht-vertraagd.be, dat zich specialiseert in schadeclaims tegen vliegtuigmaatschappijen. “Passagiers kunnen wel al een goedkoop alternatief opzoeken bij een andere maatschappij.” Bovendien zullen niet alle vluchten van en naar België getroffen worden. (…)

Krijg ik een vergoeding als mijn vlucht geschrapt wordt?

Uiteraard. “Ryanair moet passagiers gratis omboeken naar een andere vlucht op een andere datum of het volledige bedrag van het ticket terugbetalen”, zegt Sven Heyndrickx, woordvoerder van de FOD Mobiliteit. “Als de vlucht minder dan twee weken voor vertrek geannuleerd wordt, hebben passagiers ook recht op een schadevergoeding. Dat bedrag varieert tussen de 250 en 600 euro, afhankelijk van de lengte van de vlucht.” De maatschappij moet passagiers ook persoonlijk informeren.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.