Vliegerplein dient klacht in

De actiegroep Vliegerplein burgerplatform dient een klacht in tegen het Vlaams Gewest tegen het “illegaal inpalmen” van landbouwgrond aan het vliegveld van Deurne. Gazet van Antwerpen -Stad en Rand van vrijdag 22 juni 2018: ” (…) In 2014 werd de Krijgsbaan ondertunneld om te kunnen voldoen aan de strengere normen voor het aanvliegen en opstijgen van vliegtuigen op de luchthaven van Deurne. Het dak van de tunnel, in het verlengde van de startbaan, werd verhard. Daarbij werden ook hekken geplaatst op een weide aan de Borsbeekse kant van de Krijgsbaan.

Volgens Vliegerplein komt dit de facto neer op het inpalmen van landbouwgrond als uitbreiding van de luchthaven, zonder dat daarvoor de nodige vergunningen werden aangevraagd. Bij AIHRO, de Antwerpse afdeling van de Inspectie Ruimtelijke Ordening, werd een klacht ingediend wegens “bouwmisdrijf”.

Burgerplatform Vliegerplein verzet zich tegen de uitbreidingsplannen van de luchthaven en voert morgen, 23 juni, actie aan de Krijgsbaan. Vertrek om 10u aan De Schuur in het Fort 3 van Borsbeek. Van daar gaat het in stoet naar een symbolische ‘bezetting’ van het tunneldak.”

Het gaat hier om een vergunningsloze de facto uitbreiding van de luchthaven bovenop de ingetunnelde Krijgsbaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.