Weer nieuwe baas voor VLM…

SHS Aviation, het moederbedrijf van VLM, deelde mee dat Johan Maertens benoemd werd tot nieuwe CEO van VLM. Als accountable manager volgt hij COO Carl Runge op. De Tijd van vrijdag 15 juni 2018: “Maertens is de derde CEO sinds de doorstart na het faillissement van het voormalige VLM.

Maertens (46) is jurist van opleiding, zo meldt zijn nieuwe werkgever. In 2000 stapte hij van een advocatenkantoor over naar juridisch adviseur voor Sabena. In 2002 werd hij ‘vicepresident legal’ van Brussels Airlines en drie jaar later trok hij naar Afrika om er lokale luchtvaartprojecten te ontwikkelen.

In 2008 stapte hij over naar Lufthansa Consulting en in 2012 werd hij gedeputeerd CEO en COO in Congo van de nationale luchtvaartmaatschappij ECAir. Nu is hij dus aangesteld als nieuwe CEO van SHS Antwerp Aviation, de dochter van SHS Aviation, die onder de merknaam VLM luchtvaartactiviteiten ontwikkelt.

Toplui
VLM heeft sinds zijn doorstart na het faillissement midden 2016 al een aantal toplui gehad. Aanvankelijk werd het bedrijf geleid door de Nederlander Harm Prins. In november vorig jaar werd aangekondigd dat de Luxemburger Karl Rickard hem zou vervangen, al werd in februari duidelijk dat Rickard niet meer aan de slag was.

In de tussentijd had de Nederlander Carl Runge als COO tijdelijk de touwtjes in handen. Nu is Maertens dus aan zet. Runge, al van bij de overname actief, verlaat het bedrijf. De nieuwe CEO zal ook de operationele leiding op zich nemen.

Goesting
Volgens woordvoerder Yves Panneels is een derde CEO op twee jaar tijd geen reden tot paniek. ‘Maertens is zich nu volop aan het inwerken en voert gesprekken met het personeel. Hij heeft een stevig parcours in de Belgische én internationale luchtvaart. Hij heeft er goesting in’, klinkt het. (…)” Volgt u nog?! De snelle opvolging van topmanagers (?) voorspelt weinig goeds…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.