Nieuw bedrijventerrein aan luchthaven Deurne? Nee, bedankt!

De plannen aangaande een nieuwe bedrijventerrein aan de Antwerpse luchthaven staat tijdelijk on hold. De verkeersafwikkeling richting R11 en Mortsel zou volgens een verkeersstudie te belastend zijn.

Het Nieuwsblad van 31 mei 2018: “De stad Mortsel bracht dus ook nog geen advies uit voor het geplande bedrijventerrein. “Want we moeten dit nog herbekijken”, aldus Broeckx. “Misschien komt er nog een kmo-light. Maar dit dossier staat voorlopig on hold.”

“Zelfs een kmo-light is te zwaar voor Mortsel om via de R11 ontsloten te worden”, vindt Ingrid Pira. “De R11 kan de toevloed van verkeer op dit moment al niet meer aan. Wordt er gesproken over een nieuwe verbindingsweg op de R11, dan is dit meteen een stap om rechtstreeks bij Berchem aan te sluiten. En dat vinden we een aanval op Mortsel. Het is onbegrijpelijk dat zoiets nog maar overwogen wordt. Vol is vol. Er kan geen verkeer meer bij.

“Wij zijn sowieso vandaag geen vragende partij”, stelt Broeckx. “Mits tal van voorwaarden zou zo’n verbindingsweg wel een stukje Mortsel kunnen ontlasten van zwaar verkeer.”

Nieuwe stelplaats

Mortsel gaf recent in de schaduw van het kmo-dossier overigens positief advies voor een nieuwe stelplaats van De Lijn, die verhuist van Zurenborg naar de terreinen van de Luchthaven van Deurne. Volgens de burgemeester zou de impact op de lokale mobiliteit klein blijven. “We hebben dit advies opgevraagd om na te kijken”, benadrukt Ingrid Pira. “Wij hebben niets tegen een bedrijvenzone en zeker niet tegen een andere locatie voor De Lijn. Maar dit alles realiseren via een ontsluiting op de R11, terwijl je iedere dag op de radio hoort dat het tussen Wommelgem en Mortsel altijd vast zit, dat is gewoon een illusie”, besluit ­Pira.”

Een bedrijventerrein en een stelplaats… blijkbaar gaat minder goed met de (k)luchthaven als sommigen beweren…

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.