Klacht geluidsoverlast luchthaven

We ontvingen via ons klachtenformulier onderstaande melding binnen. Naam en adres zijn om privacy redenen beperkt. De klacht van de heer E.V. uit Vremde. Klacht is al overgemaakt aan de luchthaven van Deurne.

“Vluchten / Vluchten na 23 uur.¬†Deze week is het al de 3de maal in minder dan een week tijd dat er een vliegtuig land na 23:00 uur. Ik vraag me af of dit nu de regel wordt in plaats van de uitzondering? Ik heb er dan ook een klacht van gemaakt en aan de luchthaven doorgestuurd.

In hun eigen communicatie maken ze gewag van “Landende lijnvluchten na 23u00 zijn uitzonderlijk. In 2014 waren er acht landingen en in 2015 vijf na 23u00.”

Vremde wordt trouwens de laatste tijd fel geplaagd door de toegenomen lawaaihinder van zowel stijgende als dalende vliegtuigen. In het verleden waren het hoofdzakelijk dalende vliegtuigen. Ik weet dat alles met de windrichting te maken heeft maar mijns inziens wordt bij “zijwind” de Borsbeek – Vremde opstijgroute veel meer gebruikt dan vroeger het geval was. Dit wou ik toch even melden.”

Klacht werd ingediend op 31 mei 2018 om 23.15u.

1 CommentaarGeef een reactie

 • Ik ben woonachtig in Corluylei te Borsbeek
  Elke morgen omstreeks 6u30 en s’avonds omstreeks 22u30 zijn er vluchten van vliegmaatschappij Tui die hevig geluidsoverlast veroorzaken.
  Vermits ik in shiftploegen werk heb ik daardoor gebrek aan slaap wegens dit geluidsoverlast.
  Heeft de startbaan van Deurne een verplaatsing richting Borsbeek ondergaan?
  Zijn er eventuele maatregelen mogelijk om deze vluchten te beperken of te annuleren ?
  Mvg
  Jean-Pierre Siemons

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.