Deurne viert 25 jaar route naar London City Airport

25 jaar geleden heeft VLM Airlines een eerste lijnvlucht van Deurne naar London City Airport uitgevoerd. Dit werd dinsdagochtend gevierd. Op 15 mei 1993 vertrok VLM Airlines voor het eerst richting Groot-Brittannië.

Gazet van Antwerpen van 15 mei 2018: “De maatschappij zou de verbinding tot 2008 uitvoeren, waarna ze werd overgenomen door Cityjet. Die kondigde in 2017 aan de route stop te zetten, waarna VLM (dat intussen een doorstart had gemaakt) opnieuw het roer in handen nam.

Marcel Buelens, de CEO van Antwerp Airport, wees dinsdag op het belang van de lijn voor de zakenreiziger naar het financiële hart van Londen: “Hoeveel zakendeals werden er gesloten en welke economische waarde werd er dankzij deze verbinding al gecreëerd? Hoeveel jobs zijn er bijgekomen? We zullen het nooit weten, maar één ding is zeker: we gaan door”, klonk het. (…)

Verjaardagstaart en pralines

De mijlpaal werd dinsdag op de luchthaven gevierd. Er was een verjaardagstaart en de passagiers voor de ochtendvlucht naar Londen, onder wie Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), kregen pralines van een Antwerpse chocolatier.

Momenteel vliegt VLM op weekdagen tot drie keer per dag heen en weer naar London City Airport. Op zondag is er één heen- en terugvlucht.” We geloven Marcel Buelens op zijn eerstecommunezieltje: de economische waarde van de luchthaven van Deurne zullen we nooit weten… Zou het kunnen zijn dat die héél laag is?!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.