Omwonenden kwaad op luchthaven

Enkele commentaren die ons werden toegestuurd of die we plukten van de Facebookpagina “Een luchthaven past niet in een woonwijk” …

“Fijn ontwaken alweer…. Om 20 voor zeven een lawaaierige fokker en vijf minuten later een helikopter over ons dak… Stonden allemaal met de vroege waarschijnlijk…”

“Gisteren omstreeks 21u 15 een vrachtvliegtuig geland ….. na telefonisch contact met de luchthaven zei men dat het een type ANTONOV was in Gods naam ( maar meneer toch ) …. moesten een tijdje niet meer tegen mekaar praten op het terras ?? omstreeks 22u 20 terug opgestegen ??terug lawaai en stank … gaat dit ons lot zijn voor de rest van ons leven ??? Wat als ze echt rendabel gaan ( moeten ) worden ???”

“Ik schrijf deze klacht niet omwille van geluidsoverlast op één specifiek moment. Ik ondervind namelijk vaker hinder van laagvliegende vliegtuigen. In mijn stadstuin is het eenvoudig om te ontkomen aan de drukte van de stad, de straatgeluiden worden mooi gebufferd door de huizen.

Bij vliegtuigen is dat niet zo. Ik vraag me af of een luchthaven zo dichtbij de stad wel toekomst kent. Is het bovendien niet beter om in te zetten op een luchthaven verder van de stad. Of om vliegtuigen te produceren die geen lawaai en geen lucht vervuilen.”

1 CommentaarGeef een reactie

  • “Ik sluit mij helemaal aan bij de vorige reactie : ook bij ons, Antwerpen-Zuid, heel veel last van laagvliegende vliegtuigen; soms met nog geen 5 minuten interval en aan een heel hoge frequentie; een telefoongesprek is niet meer mogelijk en onze bomen en planten gaan zienderwijze kapot. Het is nu niet meer alleen het fijn stof maar ook van bovenuit dat we geplaagd worden door ongezonde uitstoten. Dus minder vliegtuigen graag en buiten de stad over niet bebouwde gebieden voor het laatste gedeelte ?” Waar kunnen we terecht om protest aan te tekenen en actie tegen te ondernemen ?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *