Luchthaven Deurne: meer passagiers, meer vluchten…

Het vliegveld van Deurne telde in februari niet minder dan 20.221 passagiers. Zo’n drieduizend, of 18 procent, méér dan in februari het jaar ervoor. Het Laatste Nieuws van zaterdag 10 maart 2018: “Antwerp Airport blijft in de lift zitten na een sterk 2017. Naast de stijging van het aantal passagiers, valt in februari ook het aantal bewegingen op. De klim bedraagt daar liefst 42 procent, van 2.337 naar 3.326 bewegingen.

Dat heeft volgens de directie vooral met het mooie weer te maken. “Er moest een grote achterstand aan trainingsvluchten worden opgehaald na een sombere december en januari. De zichtbaarheid was toen vaak zo beperkt dat de opleidingen niet konden doorgaan”, zegt commandant Wim Verbist. (sic)

Bij de start van het zomerseizoen komt er opnieuw een bestemming bij: vanaf 2 april kun je van Antwerpen naar de Toscaanse parel Firenze vliegen.” De zakenluchthaven is een goedkope toeristische luchthaven geworden. Met belastingsgeld uiteraard, zoals het goede neoliberalen betaamt. De omwonenden “mogen genieten” van de overlast. Meer luchthaven = meer herrie. En geen propaganda die daar iets kan aan doen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.