Londen City dicht na vondst bom

London City Airport – de op een na kleinste luchthaven van de Britse hoofdstad – is zondagavond afgesloten nadat een bom uit de 2de Wereldoorlog was gevonden op een nabijgelegen dok. De Standaard van 12 februari 2018: “Dat meldde de luchthaven via Twitter. De ochtendvlucht van maandag van en naar Londen op de luchthaven van Antwerpen in Deurne is alvast geschrapt. Over de avondvlucht zou er rond de middag duidelijkheid moeten zijn.

De bom werd zondag om 5 uur lokale tijd (6 uur Belgische tijd) gevonden tijdens werken op het King George V Dock, dat in het verlengde ligt van de enige landingsbaan van de luchthaven in Oost-Londen. Nadat specialisten van de Britse zeemacht hadden bepaald dat de bom nog kon ontploffen, stelde de politie rond 22 uur lokale tijd een veiligheidszone van 214 meter in, waardoor ook London City Airport moest sluiten. (…)

Maandag zijn op London City onder meer telkens twee vertrekkende en aankomende vluchten van VLM Airlines van en naar de luchthaven van Antwerpen gepland. De vlucht die om 7 uur had moeten vertrekken in Antwerpen is alvast geschrapt, net als de terugvlucht die om 9.40 uur zou aankomen. Over de vlucht naar Londen van 17.40 uur en de terugvlucht die om 20.30 uur zou aankomen, is er volgens VLM nog geen duidelijkheid. London City zou rond de middag een stand van zaken geven. VLM laat weten dat er voor de vier vluchten samen ongeveer honderd mensen een ticket hadden geboekt.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.