Vliegveld Deurne gespecialiseerd in de verkoop van gebakken lucht

De Morgen online van 24 januari 2018 titelt “ Voor Deurne is the sky the limit”. Uit een gesprek met een barman van Belair (met mooi uitzicht op de tarmac) blijkt dat de toestellen van VLM Airlines en TUI voor het grootste deel stilstaan en dat er nauwelijks passagiers zijn.

VATUV (Verenigde Actiegroepen Tegen de Uitbreiding van het Vliegveld te Deurne) verdenkt de Franse uitbater van het vliegveld (EGIS) ervan om de passagiersaantallen systematisch op te kloppen om zodoende meer subsidies van het Vlaams Gewest te krijgen. De kruik gaat zolang te water tot ze barst.

Het is ons ook opgevallen dat de huidige Antwerpse burgemeester Bart De Wever onlangs op de foto poseerde, naast CEO Marcel Buelens van EGIS,  bij de opening van de – zoveelste – nieuwe lijn Antwerpen – Zürich van VLM Airlines.  Je kunt de zaken beter laten uitschijnen in de  Gazet van Antwerpen maar je valt uiteindelijk door de mand bij de meer kritisch ingestelde media.

VATUV heeft een lijstje van opgedoekte lijnen waarop onder ander Birmingham en München fungeren. Deze lijnen hielden in het verleden amper één jaar stand.

Bestemming Maatschappij Oprichting Afschaffing
München via Rotterdam VLM 1996 1997
Birmingham VLM-Airlines 2015 2016

 

Een grotere vertrekhal en een driesterrenhotel aankondigen, terwijl je minstens 650.000 passagiers nodig hebt om met de huidige infrastructuur uit de kosten (break-even) te kunnen raken (studie van het accountantsbureau Ernst & Young) is gewoon je reinste megalomanie. Het is een teken aan de wand dat het wel eens sneller bergafwaarts zou kunnen gaan, dan de luchthavenlobby laat uitschijnen. Denk maar eens aan de propaganda van Nazi-Duitsland op het einde van de 2e wereldoorlog.

Het raakt hoogtijd dat de zombiebedrijven op de luchthaven en de aanwezige bedrijfjes die geen jaarrekening indienen bij de balanscentrale van de Nationale Bank van België, eens van naderbij worden gecontroleerd door de overheid (bv. door de Bijzondere Belastinginspectie). Het zou ons niet verbazen dat tal van vliegtuigen en helikopters zijn ingeschreven in belastingparadijzen zodat er 0 euro aan belasting wordt betaald in België

Dat NV-A kopstuk Bart De Wever een graag geziene gast is op het vliegveld van Deurne verwondert ons al lang niet meer. Soort zoekt soort.

1 CommentaarGeef een reactie

  • Ben het helemaal met je eens en ik heb respect voor de tijd en moeite die er in kruipt.
    Maar een lijst van 2, kan je niet aankondigen als een lijstje. En als er een propaganda vergelijking mogelijk is met de nazis laat dat dan zien, dat wekt veel meer indruk dan de zoveelste oprakeling van het facisme uit die tijd.
    Slechts mijn gedacht, en iedereen heeft er één tegenwoordig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.