Vliegveld Deurne: vertrekhal met driesterrenhotel in de maak

VLM is gisteren gestart met rechtstreekse vluchten van Deurne naar Zürich. Vanaf volgende maand vliegt de maatschappij ook naar München, Birmingham en Maribor. Enkele maanden geleden werd VLM overgenomen door het Nederlandse bedrijf SHS Aviation. Het bedrijf is niet geheel onomstreden…

Gazet van Antwerpen van dinsdag 23 januari 2018: “(…) En sinds gisteren vliegt de maatschappij ook naar Zürich. “Op weekdagen vertrekken we twee keer per dag naar Zürich”, zegt Carl Runge, operationeel manager van VLM Airlines in Antwerpen. “Vanaf 12 februari vliegen we ook elke dag een keer naar Birmingham, Maribor en München. Wie naar Maribor wil, moet wel even een tussenstop maken in München. Passagiers blijven daar een halfuurtje aan de grond en vliegen dan in hetzelfde toestel rechtstreeks door naar Slovenië.” (…)

Door de comeback van VLM Airlines mikt de luchthaven van Deurne dit jaar op een nieuw record. “Vorig jaar hadden we 273.000 passagiers. Dit jaar mik ik op 300.000 reizigers, een stijging van 10%”, zegt Marcel Buelens, directeur van Egis, de maatschappij die de luchthaven van Deurne uitbaat. “Volgende zomer kun je vanuit Deurne naar zestien bestemmingen reizen. Dat is een record. TUI Fly vliegt vanaf 2 april bijvoorbeeld voor het eerst vanuit Deurne naar de Italiaanse stad Firenze.”

Buelens wil ook een nieuwe vertrekhal op de luchthaven bouwen. “We hebben vorig jaar al een nieuwe vertrekhal gebouwd, maar met 2.000 vierkante meter is die redelijk klein (sic). Wij willen daarom over drie à vijf jaar opnieuw een nieuwe vertrekhal bouwen die bijna drie keer zo groot is als de huidige. Boven die nieuwe hal komt een driesterrenhotel met vijftig à zeventig kamers. Tegenover dat gebouw willen we een parkeergarage bouwen. Als de plannen zijn uitgevoerd, gebruiken we de huidige vertrekhal als aankomsthal. We hebben al die plannen in een masterplan gezet dat nog door de stad moet worden goedgekeurd.”

Foutje

Buelens kondigde eerder aan dat er ook een evenementenhal op de site zou komen. “Maar de bouw van die hal is uitgesteld. (sic) We hebben op een verkeerde manier vergunningen aangevraagd bij de provincie. In plaats van eerst een bestemmingswijziging aan te vragen en dan pas een milieuvergunning, hebben we het omgekeerde gedaan. Nu doen we het in de juiste volgorde. Ik verwacht dat de evenementenhal er in de tweede helft van 2018 zal komen.”

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) steunt de groei van de luchthaven. “Deurne kan nog veel meer passagiers ontvangen dan het nu doet“, zegt De Wever. “En het aantal vliegbewegingen (het aantal startende en aankomende vluchten, red.) kan tegelijk verder dalen zodat de hinder voor de omwonenden beperkt blijft. Er zullen vooral meer passagiers in één vliegtuig moeten. De luchthaven reageert trouwens goed op de klachten van de buurtbewoners. (sic) Enkele inwoners van de Drakenhoflaan in  Deurne hadden geklaagd over een geur van kerosine. De luchthaven zal aan die kant vliegtuigen niet meer laten proefdraaien, waardoor de geurhinder zal stoppen.” In Zaventem is de N-VA tegen een verdere uitbreiding. In Deurne daarentegen…  Onvoorstelbaar dat burgemeester Bart De Wever de uitbreidingsplannen steunt.

1 CommentaarGeef een reactie

  • Prachtig dat de Antwerpse luchthaven eindelijk zijn naam waardig is. Fijn dat we niet meer naar Brussel moeten als we per vliegtuig op reis willen. Er komen nu ook meer toeristen van Spanje en Duitsland naar Antwerpen en binnen kort zelfs Italianen, Oostenrijkers en Zwitsers.
    Dat de luchthaven de welvaart in Antwerpen zou ten goede komen was te verwachten. Dat beetje meer geluid zijn we al lang gewoon. Leve de vooruitgang.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.