Nieuwe verbinding met Londen…

Het vliegveld van Deurne zal vanaf juni 2018, vier keer per week verbonden zijn met London Southend Airport. Dat heeft de Londense luchthaven woensdag aangekondigd. Gazet van Antwerpen van woensdag 18 oktober 2017: “De route zal worden gevlogen op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, met een ATR72-600-toestel, een propellervliegtuig met 70 zitjes. Flybe voert de verbinding uit in opdracht van Stobart Air.

Antwerp Airport heeft al een verbinding met London City Airport. Die wordt tot eind oktober uitgevoerd door CityJet, nadien neemt VLM Airlines de route over.

London City Airport bevindt zich in het financiële centrum van Londen, terwijl London Southend Airport enkele tientallen kilometers buiten de stad ligt.” Volgens het ANWB ligt London Southend Airport (SEN) ligt 65 km ten oosten van centraal Londen, vlakbij de monding van de Theems. De spoorverbinding tussen Southend en Liverpool Street Station in Londen heeft een reistijd van ongeveer anderhalf uur. Een taxirit met minicab van Southend Airport naar centraal Londen kost tussen de £ 90 en £ 125. Dat worden dan wel dure tickets!

Flybe is geen onbekende op de Antwerpse luchthaven. Volgens de Gazet van Antwerpen in april 2014 mikte de maatschappij op zo’n 60.000 passagiers per jaar. Dat zou het totale aantal bezoekers van Antwerp Airport met meer dan één derde doen toenemen. Helaas voor Flybe is het niet zo’n succes geworden. Maar wie maalt daar nu om, de subsidies blijven toch rijkelijk vloeien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.