Parkeren duurder dan vliegen…

Een week parkeren op de luchthaven is stilaan duurder dan een vliegtuigticket naar de zon. De afgelopen vijf jaar zijn de parkeertarieven van de Belgische luchthavens liefst 20 procent toegenomen…

Gazet van Antwerpen van maandag 16 oktober 2017: “Wie een weekje met het vliegtuig op vakantie gaat en zijn auto op de luchthaven wil parkeren, moet een pak dieper in de portemonnee duiken dan vijf jaar geleden. Was je in de herfst van 2012 gemiddeld 65 euro kwijt (het goedkoopste inrijtarief, meestal ‘lang parkeren’), dan betaal je tegenwoordig minstens 77,70 euro.

Dat is 13,80 euro meer dan op Nederlandse luchthavens en zelfs 30 euro meer dan op de Duitse. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van reiswebsite Vliegveldinfo.nl, dat de voordeligste parkeertarieven vergelijkt van de luchthavens vanwaaruit Vlamingen en Nederlanders het vaakst vertrekken.

Charleroi goedkoper

Met 99 euro voor een weekje parkeren (in de parkings P2 en P3) maakt Zaventem zijn reputatie van duurste luchthavenparking eens te meer waar. “Al wordt Brussels Airport nu wel op de hielen gezeten door Schiphol, dat liefst 12,80 euro duurder is geworden sinds dit voorjaar”, zegt Guus Wantia van de reiswebsite. Antwerpen Airport blijft in ons land de goedkoopste, “met die bedenking dat parkeren er tot de zomer van 2015 nog gratis was”.

Tegenover vijf jaar geleden namen de parkeertarieven overal een hoge vlucht, behalve in Charleroi. Drie dagen parkeren werd er een vijfde goedkoper, voor een weekje betaalt u nu 14 procent minder. Een heel verschil met Oostende-Brugge Airport, dat de helft duurder werd, en Luik, waar de prijs verdubbelde. “In Nederland en Duitsland zijn kleinere regionale luchthavens doorgaans veel goedkoper, in België niet”, zegt Guus Wantia. (…)

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.