Deurne is geen zakenluchthaven meer…

Het aantal lijnvluchten op het vliegveld van Deurne is in twee jaar tijd verdubbeld. Maar het aantal zakenvluchten is in die periode met elf procent gedaald. ‘Volgens Ingrid Pira (Groen) is Deurne geen zakenluchthaven meer. De Standaard van donderdag 12 oktober 2017: “Vlaams Parlementslid Ingrid Pira (Groen) vroeg aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) hoe het aantal zaken- en passagiersvluchten vanop Deurne evolueert. ‘Het aantal zakenvluchten neemt snel af. In 2016 zat nog maar zes procent van alle passagiers in Deurne op een zakenvlucht. Deurne is duidelijk geen zakenluchthaven meer‘, zegt Ingrid Pira. (…)

Zaken in Spanje
Marcel Buelens, algemeen directeur van de luchthaven van Deurne, ontkent dat Deurne geen zakenmensen meer aantrekt. ‘Het aantal zakenvluchten is inderdaad sterk gedaad door de conomische crisis. Bedrijven zetten daardoor minder snel een eigen vliegtuig in om naar congressen of andere bestemmingen te vliegen’, zegt Buelens.

‘Maar er zitten natuurlijk ook veel zakenmensen op de gewone lijnvluchten. Ik schat dat het om ongeveer de helft van de passagiers gaat. Wij willen het aantal bestemmingen voor zakenmensen ook uitbreiden.

Ondernemersorganisatie Voka heeft een tijd geleden een lijst opgesteld met de bestemmingen die ondernemers vanop Deurne het liefst willen aandoen. Wij houden daar rekening mee bij het binnenhalen van nieuwe routes.’

Zaventem dichtgeslibd
Voorlopig is de luchthaven van Deurne wel gretiger nieuwe toeristische bestemmingen aan het toevoegen. TUI Fly vliegt al naar veel bestemmingen in Spanje en voegt daar vanaf dit najaar ook het Oostenrijkse skioord Innsbruck toe.

Wij zullen in de komende jaren nog meer bestemmingen vanop Deurne aanbieden‘, zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI Fly. ‘De luchthaven van Zaventem is behoorlijk dichtgeslibd. Op regionale luchthavens zoals die van Deurne kunnen we de momenten waarop we vertrekken veel meer zelf kiezen. In Zaventem zit alles snel vol, waardoor we vaker later op de dag moeten opstijgen. Dat hebben toeristen niet graag, omdat ze hun eerste vakantiedag dan eigenlijk kwijt zijn.’ (…)” Zolang de subsidies rijkelijk vloeien, zal de herrie boven onze hoofden blijven duren…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.