Een piek voor “Antwerp Airport”…

De propagandamachine maakt weer overuren. Kortom, een mooie zomer voor de luchthaven van Deurne. Zeggen ze zelf natuurlijk… De Standaard van woensdag 13 september 2017: “De luchthaven van Deurne heeft in juli en augustus samen 53.548 reizigers verwelkomd. Dat is 22 procent meer dan vorig jaar en het beste zomerresultaat ooit.

De stijging komt er vooral omdat Tui Fly het zo goed doet’, zegt algemeen directeur Marcel Buelens. ‘De bestemmingen van Tui Fly breiden dan ook uit.  (…)

Buelens zegt dat het aantal passagiers over het hele jaar wel iets lager zal liggen dan vorig jaar. ‘Dat komt door de aanslagen van vorig jaar in Brussel. We hebben vorig voorjaar veel extra passagiers opgevangen, maar volgend jaar wil ik sowieso afkloppen op 300.000 passagiers. En over enkele jaren moeten dat er 400.000 zijn.’

Oplossing voor Londen

Er lijkt ook een oplossing in zicht voor de vluchten naar Londen. CityJet stopt op 27 oktober met die rechtstreekse vluchten.  (…) CityJet klaagde nochtans over een gebrek aan passagiers tussen Deurne en Londen. ‘Dat komt echter ook een beetje door de mindere dienstverlening van CityJet’, zegt Buelens. ‘Hun vliegtuigen stonden vaak in panne, waardoor er geregeld vluchten werden geannuleerd.’”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.