CityJet stopt met vluchten

De Ierse luchtvaartmaatschappij CityJet gooit de handdoek in de ring. De maatschapij stopt op 27 oktober met vluchten tussen Antwerp Airport en London City. Het Nieuwsblad van vrijdag 1 september 2017: “Dat bevestigt Marcel Buelens, CEO van de luchthavenuitbatingsmaatschappij. De verbinding zou niet voldoende opbrengen. De luchthaven zegt nu met twee operatoren te praten voor een naadloze doorstart.

Al sinds 1993 wordt Antwerpen direct verbonden met Londen City, aanvankelijk door VLM, later door CityJet. Maar daar komt op 27 oktober nu een einde aan, zo meldt de website luchtzak.be.

Economisch niet meer haalbaar

“Na het faillissement van VLM in juni vorig jaar heeft CityJet een ander vliegtuig moeten huren, dat veel duurder was dan het VLM-toestel. Samen met een terugval van het aantal passagiers zeggen ze nu dat het voor hen economisch niet meer haalbaar was”, zo stelt Marcel Buelens, topman van de Belgische tak van de Franse uitbatingsgroep Egis. Hij wijst ook op de concurrentie van de Eurostar-treinverbinding. (…)

CityJet lichtte de luchthaven afgelopen woensdag officieel in. Er wordt naar een maatschappij gezocht met een toestel met zo’n 40 tot 50 zitjes. In het doorgestarte VLM Airlines ziet Buelens een mogelijk alternatief, al heeft de maatschappij nog geen luchtvaartvergunning.

Passagiers die al een vlucht hadden geboekt, kunnen volgens Buelens tot 27 oktober gewoon meevliegen. Boekingen voor later zou CityJet terugbetalen.” Buelens kletst maar wat uit z’n nek…

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.