Luchthaven betaalt schade aan dak terug

De schade als gevolg van de weggevlogen dakpannen aan het huis van Steve Stuer in Borsbeek, vlakbij de luchthaven van Deurne zal worden terugbetaald door de luchthaven. Dat het vliegveld de schade niet zou terugbetalen, wel dat zou er nog aan mankeren. Maar zo zijn we weer op de hoogte van een extra reden waarom een luchthaven niet past in een woonwijk…

Gazet van Antwerpen van dinsdag 18 juli 2017: “Volgens luchthavencommandant Wim Verbist is de schade een gevolg van een uitzonderlijk fenomeen. “Dat fenomeen heet vortex en komt maar een paar keer per jaar voor. Vortex wordt veroorzaakt wanneer de piloot bij het landen of opstijgen een bijsturing moet uitvoeren. Die bijsturing veroorzaakt dan kleine turbulenties of mini-wervelwinden aan de vleugels van het vliegtuig. Normaal gezien geraken die turbulenties niet tot aan de grond, toch zeker niet als er wat wind staat. De wind zorgt er normaal voor dat die turbulenties verspreid worden. Zaterdag, de dag waarop de dakpannen wegvlogen bij de man in kwestie in Borsbeek, stond er zo goed als geen wind. Daardoor reikten de mini-wervelwinden wel helemaal tot op het dak”, verduidelijkt Verbist. (…)

Voor de man uit Borsbeek wordt nu een rapport opgemaakt door onze inspecteurs. Ofwel kan de man ervoor kiezen zelf de schade te laten herstellen, ofwel gaan wij op zoek naar een bouwfirma om het dak en de schade te herstellen. Al die kosten worden uiteraard gedekt door de luchthaven.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.