Laagvliegend vliegtuig doet dakpannen sneuvelen

Een overvliegend vliegtuig richting luchthaven Deurne zorgde voor schade aan een woning aan de Boechoutsesteenweg in Borsbeek. Het Nieuwsblad van maandag 17 juli 2017: “Steve Stuer werd zaterdag om 12 u ’s middags gebeld door zijn buurman. Die zei dat hij onmiddellijk naar zijn huis moest komen. Door een laagvliegend vliegtuig was een aantal dakpannen, goed voor een kleine vierkante meter, losgekomen van Steves dak. “Volgens de buurman was er eerst een enorm lawaai, nog luider dan anders, wanneer er vliegtuigen overvliegen. Hij zag ook bomen bewegen en hoorde daarna op straat iets kletteren. Dat bleken mijn dakpannen te zijn”, zegt Steve Stuer.

“Het had veel erger kunnen zijn. Tien minuten eerder stond ik nog met mijn drie kinderen op de oprit. We waren net vertrokken. Toen we gebeld werden en terugkeerden, zag ik dat de dakpannen de oprit en de straat waren opgevlogen. Gelukkig stond er niemand en reed er op dat moment ook geen wagen voorbij in de straat.” (…)

Griekse voetballers

De brandweer kwam de grootste schade zaterdag al herstellen. “Na een telefoontje naar de luchthaven werden al snel medewerkers gestuurd. Volgens hen vloog het vliegtuig te laag en te snel.”

Steve woont al een zevental jaar in de buurt van de luchthaven. “Geluidsoverlast door de vliegtuigen hebben we wel vaker, maar materiële schade liep onze woning nooit eerder op. Onze buurman een paar huizen verder heeft wel geregeld last van verschuivende dakpannen.” Zaterdagavond landde in Deurne een Airbus A320 om Griekse voetballers naar Athene te vliegen. Normaal gezien is de Antwerpse luchthaven te klein voor commerciële vluchten met dat vliegtuigtype, maar omdat het een chartervlucht betrof met een beperkt aantal passagiers, ging het wel. De schade aan het huis in Borsbeek was het resultaat van een middagvlucht en kan niets te maken hebben met de te grote Airbus. Antwerp Airport was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.” Krijgt ongetwijfeld een staartje…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.