Deurne verliest 14,5 procent passagiers eerste 6 maanden

De luchthaven van Deurne heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar 131.674 passagiers verwerkt. Dat is een daling van 14,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De Morgen van woensdag 12 juni 2017: “Woordvoerster Catherine Stuyck wijst onder meer naar de aanslagen die vorig jaar in maart plaatsvonden op Brussels Airport. “In de twee weken daarna werden in Antwerpen zowat 20.000 extra passagiers vervoerd”, zegt ze. “Ook ging VLM Airlines in juni vorig jaar failliet, wat tot minder passagiers leidde, en voor een beperkt deel speelt ook het wegvallen van de verbinding naar Hamburg door Chalair.”

Tegelijkertijd ziet uitbater Egis ook positieve signalen. Zo lag het aantal passagiers in juni 3,7 procent hoger dan in juni vorig jaar, vooral dankzij de TUI-vluchten. “Op sommige bestemmingen is meer capaciteit ingezet, er kwam de route naar Murcia bij en de bezettingsgraad is ook gestegen”, aldus Stuyck. (…)

Vanuit Antwerp Airport kan je momenteel naar negen bestemmingen vliegen: London City (CityJet), Alicante, Malaga, Barcelona, Murcia, Nador, Ibiza, Palma de Mallorca en Split (TUI). Eind dit jaar komen daar seizoensvluchten naar Sion (PowdAir) en Innsbruck (TUI) bij.” Zijn dat niet allemaal vakantiebestemmingen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.