Burgerplatform trekt aan alarmbel

Het burgerplatform Vliegerplein zegt dat de privatisering van de luchthaven van Deurne een financiële kater is voor de belastingbetaler. En dat Europa de staatssteun voor het vliegveld nog altijd kan afkeuren. Gazet van Antwerpen van 23 juni 2017: “Eind 2014 kwam de uitbating van de luchthaven van Deurne in handen van de Franse groep EGIS. Volgens Vliegerplein was dat een slecht idee.

“Uit de balans van 2015 blijkt dat LEM Antwerpen, de vennootschap waarmee EGIS de luchthaven uitbaat, een overgedragen verlies heeft geleden van 994.402 euro”, stelt Vliegerplein. “LEM Antwerpen is dus bijna failliet. Helaas heeft Vlaanderen sinds 2014 al meer dan 83 miljoen euro in de luchthaven geïnvesteerd, onder meer voor de aanleg van de tunnel onder de Krijgsbaan en subsidies voor de veiligheid.” (…)

“Vlaanderen en LEM waren overeengekomen om de publiek-private samenwerking voor te leggen aan Europa, maar de melding bij de Europese Commissie is nog steeds niet formeel opgestart. Ze durven het niet, onder meer omdat de LEM volgens de laatst beschikbare jaarrekening een gecumuleerd verlies van bijna 1 miljoen euro heeft. Bovendien ligt de luchthaven van Deurne op 35 kilometer van Zaventem. De Europese Commissie hanteert een straal van minimaal 100 kilometer als ‘redelijke afstand’.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.