VLM Airlines neemt restant Thomas Cook over

SHS Aviation, het moederbedrijf van het recent doorgestarte VLM Airlines, neemt het overgebleven deel van Thomas Cook Airlines over. Eind maart was bekendgemaakt dat Brussels Airlines een groot deel van de activiteiten van TCAB gaat overnemen, meer bepaald de 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen. De drie andere vliegtuigen worden opgenomen in de Thomas Cook Group.

Het Nieuwsblad van woensdag 31 mei 2017: “De aankondiging betekende slecht nieuws voor de 40 leden van het grondpersoneel van TCAB, voor wie een procedure van collectief ontslag werd opgestart.

Maar ook voor hen is nu een oplossing gevonden. De Nederlandse holding SHS Aviation, die later dit jaar onder de merknaam VLM Airlines met lijnvluchten wil beginnen in België, neemt immers TCAB over, eens de transactie met Brussels Airlines is afgerond. Dat zou eind oktober het geval moeten zijn.

Nieuwe aanvraag

“SHS Aviation koopt de nv Thomas Cook Airlines Belgium”, legt VLM-woordvoerder Yves Panneels uit. De 40 betrokken werknemers blijven dus gewoon aan de slag. Zij werken nu op Brussels Airport en zouden daar ook kunnen blijven. Met de overname kan SHS immers ook de vliegvergunning (AOC) en exploitatievergunning van TCAB gaan gebruiken. ” (…)

De woordvoerder van de federale overheidsdienst Mobiliteit laat weten dat SHS een nieuwe aanvraag moet indienen om de vliegvergunning en exploitatievergunning te kunnen gebruiken. “Dat zou vrij vlot moeten gaan omdat het om werkende maatschappijen gaat”, klinkt het. De aanvraagprocedure die SHS in september vorig jaar indiende voor een Belgische Fokker 50-AOC blijft lopen. VLM kreeg onlangs in Slovenië een Fokker-vliegvergunning.”

SHS zou later dit jaar vanop de luchthaven van Deurne (lijn)vluchten aanbieden onder de merknaam VLM Airlines. Meer details zijn er nog niet. Of het zou moeten zijn dat de lawaaihinder van de luchthaven niet zal verminderen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.