De Lijn onderhandelt over nieuwe stelplaats aan het vliegveld van Deurne!

De Lijn is aan het onderhandelen over een terrein van drie hectare vlak bij het vliegveld van Deurne, om daar de nieuwe stelplaats te huisvesten. Die zijn nu nog gevestigd Zurenborg. Het Nieuwsblad van 23 april 2017: “De exploitatievergunning van de stelplaats van De Lijn aan de Draakplaats vervalt in februari 2021, maar De Lijn wil liever al eerder verhuizen. De stelplaats is verouderd en voldoet niet meer aan de normen die tegenwoordig worden gesteld.

“We hopen snel stappen te zetten in het dossier en we zijn inderdaad aan het onderhandelen over een mogelijke nieuwe site op een bedrijventerrein in Deurne”, zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. “Maar we houden ook andere opties open. Het is dus niet zo dat Deurne de enige optie is.”

De vergunning voor de stelplaats aan de Draakplaats werd vorig nog jaar met vijf jaar verlengd, tegen de zin van de buurtbewoners. Het af- en aanrijden van de bussen zorgt voor veel verkeer in de wijk. (…)” Blijkbaar is het niet erg om de omwonenden van de luchthaven nog eens te trakteren op extra lawaai en vervuiling…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.